Jutro življenja


Francka Šenk vas ob prvi obletnici beatifikacije papeža Janeza Pavla II. nagovarja z duhovno glasbo.

1. JUTRO ŽIVLJENJA (Tradicionalna – D. Taljat – D. Taljat)
2. GLEJ, ČAS JE PRIŠEL (H. Schwander – D. Taljat – D. Taljat)
3. GLAS IZ GLOBINE (D. Taljat – D. Taljat – D. Taljat)
4. TI SI SREČA IN VESELJE (N. Jagode – D. Taljat – D. Taljat)
5. ODPRITE VSA VRATA KRISTUSU (M. Frisina – D. Taljat – D. Taljat)
6. ŠOPEK ŠMARNIC (S. Paljuševic – D. Taljat – D. Taljat)
7. POD TVOJIM PLAŠCEM (M. Frisina – D. Taljat – D. Taljat)
8. LJUBIM TE, MAMA (D. Taljat – D. Taljat – D. Taljat)
9. POPOTNI BLAGOSLOV (J. E. Moore – D. Taljat – D. Taljat)
10. SVETI ANGEL (M. Tomc – D. Taljat)
11. IZ LJUBEZNI DO ČLOVEKA (D. Taljat – D. Taljat – D. Taljat)
12. SVETA BOŽIČNA NOČ (D. Taljat – D. Taljat – D. Taljat)

Aranžmaji pesmi, besedila: David Taljat.
Spremljevalni vokali: Francka Šenk, Janez Repnik, Marcos Bajuk, Lucija in Anamarija Košnik, Valerija Čepon in David Taljat.
Oprema zgoščenke – mozaiki: p. Marko I. Rupnik DJ in atelje duhovne umetnosti Centro Aletti, detajl stropa, pravoslavna cerkev Jezusove spremenitve, Cluj – Romunija, junij 2006; Janez Pavel II., kapela na Polikliniki Umberta I., Rim – Italija, junij 2007.

Iz spremnega besedila:

Jutro je najlepši trenutek dneva. Noč zapira trudne oči, zvezde bledijo, iz teme se rojeva dan, svetloba počasi obsije vse stvari in jih naredi vidne, lepih barv in skladnih oblik. Jutro je kot novo življenje, novi otrok, ki ga je dobrotna božja dlan položila na stezo zemeljskega potovanja.
Jutro življenja je prvi trenutek pomladi, ko zacvetijo zvončki in na suhih vejah vzbrstijo prvi popki, ki obetajo bujno zelenje, cvetje in končno bogate plodove.
Jutro življenja je pesem, ki se rodi iz čudovito čutečih vzgibov srca. Pesem lahko najlepše pove drugemu, kaj se dogaja v skriti kamrici naše duše.
Je glasba, ki drhti na strunah harfe, ki doni v piščalih orgel, ki se bohotno razliva po inštrumentih vseh vrst. Toda človeški glas presega vse drugo, saj se pesem na poseben način dotakne srca drugega človeka, umiri otroka, ko ne more spati, v srcih rojeva jutranjo zarjo.
S pesmijo lahko ljubimo, božamo, umirjamo, vlivamo novo upanje dušam, v katerih je puščava brez življenja. S pesmijo lahko molimo! Lahko kot angeli razširimo krila svoje duše in se z zaupanjem zazremo v Gospodovo obličje … S pesmijo mu lahko izpovemo tisto, kar ne zmorejo izreči besede, kar ne zmorejo pokazati dejanja. On razume pesem, dal nam jo je za spremljevalko na trdi, včasih razdrapani stezi zemeljskega potovanja, da moremo izreči svoje hrepenenje po nebesih, po večnem domu.
Pesmi pred nami izražajo vse to bogastvo. Naj nas napolnijo s hrepenenjem po neskončni Lepoti in Dobroti, nam pomagajo pokazati ljubezen do tistih, ki jih imamo radi in nas opogumijo za sprejemanje takšnih ali drugačnih težav … naj nas ponesejo do zvezd in nas opogumijo, da bi kot angeli vsem okrog sebe sejali dobroto. So kot kamenčki v mozaiku. Vsak ima svoje mesto: velik, majhen, zlat, moder, rdeč ali bel. Naj bo z njimi obogaten tudi mozaik našega življenja.

s. Emanuela

CD lahko kupite v katoliških knjigarnah ali naročite na naslov:

SALVE d.o.o | Rakovniška 6 | 1000 Ljubljana | Tel: 01 427 73 10 |  e-pošta, lahko pa ga naročite tudi tukaj.